8 Şubat 2015 Pazar

MUTLU PAZARLAAAR


                  Bu güzel pazar gününde ikindi çayı için güzel bir tarif  paylaşmak istiyorum bu tarif yöresel bir tarif burada buna ''AKITMA'' (MISIR UNLU KEK) denir. 
         MALZEMELER


  • 3 yumurta 
  • 1 bardak şeker 
  • 1 bardaktan iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 2.5 bardak mısır unu 
  • yarım bardak un
  • 2-3 kaşık tahin 
  • 1 avuç ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
        Aynı klasik kek gibi 3 yumurtayla 1 bardak şekeri köpüklenene kadar çırpılır sıvı malzemeler karıştırılır en son mısır unu, un kabartma tozu karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür. Üzerine tahin ve ceviz gezdirilir 200 derecede 20-25 dakika pişirilir.
                    AFİYET OLSUUUN ☺☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder