18 Şubat 2015 Çarşamba

                

                                       SU BÖREĞİ



           MALZEMELER:

  • 6 yumurta
  • 6 avuç su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

          YAPILŞI:

  1. Malzemlerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Açabileceğimiz ölçüde hamurları bezelere ayıralım.
  3. Açtığımız hamurları bir sofra bezi üzerine biriktirelim. Alta ve üste gelecekleri bütün bırakalım diğerlerini tencere büyüklüğünde keselim. Tereyağı ve sıvı yağla yağladığımız tepsimizi bir bütün kuru parçayı açalım.
  4. Tencereye koyduğumuz suyu kaynatalım içine iki yemek kaşığı tuz atalım. 4-5 e böldüğümüz bu hamurları önce kaynar suya atalım.
  5. Kaynar sudan aldığımız hamurları soğuk suya atalım.
  6. Soğuk sudan çıkardığımız hamurları süzgece koyalım.
  7. Güzelce tepsiye dizelim her kattan sonra sıvı yağ yapalım.
  8. Arasına kıyma ve maydanozu koyup üstünüde aynı şekilde tamamlayalım.
  9. En üstünede tekrar açılmış kuru hamuru yayıp sıvı yağ gezdirelim. Fındık büyüklüğünde bir kaç parça tereyağ koyalım.
  10. 200 derecede pişirelim.
                         AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder