SU BÖREĞİ
MALZEMELER:
- 6 yumurta
- 6 avuç su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
YAPILŞI:
- Malzemlerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Açabileceğimiz ölçüde hamurları bezelere ayıralım.
- Açtığımız hamurları bir sofra bezi üzerine biriktirelim. Alta ve üste gelecekleri bütün bırakalım diğerlerini tencere büyüklüğünde keselim. Tereyağı ve sıvı yağla yağladığımız tepsimizi bir bütün kuru parçayı açalım.
- Tencereye koyduğumuz suyu kaynatalım içine iki yemek kaşığı tuz atalım. 4-5 e böldüğümüz bu hamurları önce kaynar suya atalım.
- Kaynar sudan aldığımız hamurları soğuk suya atalım.
- Soğuk sudan çıkardığımız hamurları süzgece koyalım.
- Güzelce tepsiye dizelim her kattan sonra sıvı yağ yapalım.
- Arasına kıyma ve maydanozu koyup üstünüde aynı şekilde tamamlayalım.
- En üstünede tekrar açılmış kuru hamuru yayıp sıvı yağ gezdirelim. Fındık büyüklüğünde bir kaç parça tereyağ koyalım.
- 200 derecede pişirelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder