27 Şubat 2015 Cuma

                                                    
                                  Hayırlı cumalar diliyorum herkese. Bu gün sizlere bizim yöresel yemeğimiz kuru patlıcan (badılcan gurusu) yemeğini anlatmak istiuorum.
                                     Malzemeler

  • Bir dizi kuru patlıcan
  • 2-3 kuru soğan
  • 3-4 kuru biber
  • 3-4 kuru acı biber
  • kıyma yada haşlanmış et yada didiklenmiş tavuk
  • sıvı yağve tereyağ karışımı
  • tuz
  • bir avuç haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
                Öncelikle patlıcanları 3-4 su ıslatarak kara suyunu akıtalım.Daha sonra yarım saat kadar nohut kadar limon tuzu attığımız kaynar suda haşlayalım suyunu süzelim.Diğer tarafta soğan kıyma(haşlanmış et veya tavuksa sonradan üzerine konacak) salça toz biberkavuralım tencereye önce patlıcanları sonra harcı koyalım üzerine nohutunu tuzunu suyunu koyalım 30ila 45 dakika arası pişirelim .
                             AFİYET OLSUN

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder